Това ястие е за любителите на сладкото и пикантното. Ако сте от хората, които обичат да комбинират различни вкусове, това пиле с ягоди и халапеньо със сигурност ще стане неразделна част от вашето пролетно меню. Подправените пилешки гърди се запържват на тиган до златисто кафяво, задушават се в ягодов сос и се гарнират със салса от пресни ягоди и халапеньо. Ако не сте голям фен на кориандъра, който се поръсва отгоре, можете лесно да го смените с пресен босилек или магданоз.
Ето как да приготвите това интересно ястие:
Необходими продукти:
2 с.л. олио или зехтин
4 броя пилешки гърди
1 ч.л. черен пипер
3/4 ч.л. чесън на прах
2 1/2 ч.л. сол
2 с.л. пресен кориандър
400 грама ягоди
3 люти чушки халапеньо
2 малки глави лук
1/2 ч. балсамов оцет
2 с.л. сос барбекю
2 с.л. мед
Начин на приготвяне:
В голям тиган загрейте 1 супена лъжица олио. Подсушете пилето; подправете от двете страни с черен пипер, чесън на прах и 2 чаени лъжички сол. Добавете пилето в тигана и гответе, като обръщате от време на време, докато стане златисто кафяво. Прехвърлете месото в чиния.
Междувременно в малка купа сложете кориандъра, 1 чаша ягоди, половината от чушките халапеньо, 2 супени лъжици нарязан лук, 1 супена лъжица оцет и 1/2 чаена лъжичка сол.
В същия тиган загрейте останалата 1 супена лъжица олио. Добавете останалите чушки халапеньо и лука, както и щипка сол. Гответе 2-3 минути, докато лукът омекне. Добавете останалата 1/2 чаша оцет и разбъркайте, за да деглазирате, като изстържете дъното на тигана. Добавете соса барбекю, меда и останалите ягоди. Гответе, като разбърквате от време на време, докато сосът се сгъсти и ягодите започнат да се варят, 7 до 8 минути.
Върнете месото в тигана, за да се загрее.
Поръсете с пресен кориандър и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |