Пиле със зеленчуци на тиган

Едно вкусно ястие

Пиле със зеленчуци на тиган

Пилето може да се сготви на хиляди различни ястия и днес ще ви представим най-пролетното от тях. Пролетта е сезонът на свежите зеленчуци, така че е редно да се възползваме от тях. Ще ви представим рецепта за пиле със зеленчуци на тиган. Ето как се приготвя това вкусно ястие.

Необходими продукти:

500 гр. пилешко филе

200 гр. гъби, печурки

100 гр. кисели краставички

1 консерва царевица

200 гр. тиквички

5-6 червени чушки

соев сос

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на лентички, поръсете го със соса и оставете за 10-15 мин. да се маринова.

Обелете и нарежете тиквичките. Оставете и тях настрана, за да се изцедят.

Нарежете киселите краставички на лентички

Нарежете червените чушки на лентички и гъбите на кубчета.

Вземете един дълбок тиган и в него запържете месото с малко мазнина, докато стане златисто.

След това добавете всички зеленчуци и оставете на котлона, докато омекнат.

Добър апетит!


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 5
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay