Пилешките гърди се приготвят лесно, вкусни са и са чудесен вариант за бърза вечеря през делничните дни. Те също са идеални за пълнени с различни продукти. В тази рецепта пилешките гърди са пълни с моцарела, сушени домати и аспержи, което ги прави изключително свежи и подходящи за пролетта.
Ето как да ги приготвите:
Необходими продукти:
4 пилешки гърди
200 грама моцарела
1/3 ч. сушени домати
12 стръка аспержи
сол и черен пипер
1 ч.л. риган
1 ч.л. мащерка
1 ч.л. пушен червен пипер
1/2 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. лук на прах
2 с.л. зехтин
2 с.л. масло
1 с.л. пресен лимонов сок
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Разрежете пилешките гърди по дължина, за да направите джобчета в месото.
Напълнете всяко парче пиле с моцарела, домати и аспержи. Подправете с щипка сол и черен пипер. Натиснете краищата на пилето и ги закрепете с клечка за зъби.
В малка купа смесете ригана, мащерката, червения пипер, чесъна на прах, лука на прах, 1 1/4 чаена лъжичка сол и 1/4 чаена лъжичка черен пипер. Овкусете пилето отвън със сместа от подправки.
Загрейте зехтина в голям тиган и запържете пилето и от двете страни за около 5 минути.
Прехвърлете във фурната и печете около 15 минути.
Добавете маслото и лимоновия сок.
Махнете клечките за зъби и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |