Разбитата рикота е често срещана съставка за тостове, но се оказва, че е доста добро допълнение и към любимата ни паста. В тази рецепта е съчетана със сушени домати и свеж спанак.
В една чиния получавате цялото удоволствие от соса Маринара с кремообразността на нещо като сос Алфредо. Ще се влюбите в неустоимия баланс на вкусовете в това ястие.
Ето как да приготвите вкусна паста с рикота:
Необходими продукти:
350 грама паста по избор
220 грама сушени домати
4 скилидки чесън
1/2 ч.л. червен пипер
700 грама домати
3/4 ч.л. захар
400 грама рикота
1/2 ч.л. настъргана лимонова кора
2 с.л. зехтин
150 грама спанак
настърган пармезан
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера с вряща подсолена вода сварете пастата. Запазете 1 чаша от водата, в която сте варили пастата.
Междувременно в голям тиган загрейте зехтина и запържете сушените домати, чесъна и червения пипер, като разбърквате често. Добавете доматите, захарта и 1/2 чаена лъжичка сол и оставете да заври. Намалете топлината и оставете да къкри, докато леко се сгъсти, около 15 минути.
Сложете рикотата и лимоновата кора в блендера и разбийте добре. Добавете още малко зехтин и разбийте отново.
Добавете сварената паста, както и малко от запазената вода в тигана. Добавете и спанака. Гответе, докато спанакът спихне.
Сложете по една лъжица рикота в купичките, добавете от пастата и отгоре сложете още рикота.
Поръсете с пармезан и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |