Рецепта за лазаня по мексикански

Рецепта за лазаня по мексикански

Лазанята е ястие от италианската кухня, но днес ще ви предложим рецепта за лазаня по мексикански. Ескпериментите в кухнята винаги са хубави, опитайте...

Необходими продукти:

1 опаковка кори за лазаня

1 с. л. зехтин

1 скилидка чесън

1 глава лук

1 с. л. кимион

1/4 люта чушка

450 гр. говеждо месо

прясно смлян черен пипер

сол

1 консерва домати, белени

1/2 ч. кориандър

1 1/2 ч. настъргано сирене

1 1/2 ч. моцарела

2 ч. Пико де Гайо (мексиканска салса)

Рецепта за лазаня по мексикански

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 300 градуса.

Сварете корите за лазаня, според указанията на опаковката.

Междувременно, в голям тиган на ниска температура загрейте зехтина. Запържете лука и чесъна. След това добавете кимиона, говеждото и лютата чушка. Подправете със сол и черен пипер и оставете на котлона за 10-15 минути, като бъркате често. Добавете и доматите и оставете за къкри още няколко минути. След това добавете кориандъра и разбъркайте.

В средно голяма купа разбъркайте двата вида сирена и оставете настрани.

Вземете една тава и сложете на дъното малко от соса. След това наредете кори, покрийте със сос и поръсете със сирене. Редувайте слоевете по този начин, докато продуктите свършат. Най-отгоре поръсете със сирене и сложете тавата във фурната. Печете, докато сиренето се разтопи, около 15 минути. 

Най-отгоре сложете Пико де Гайо и поръсете с кориандър.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay