Лазанята е любимо на мнозина ястие, което се приготвя чрез редуването на тънки тестени кори и солена плънка, наредени в тава. Днес обаче няма да ви предложим класическата рецепта за това вкусно италианско ястие, а ще разнообразим престоя ви в кухнята, представяйки ви този разчупен вариант на класическите макарони на фурна, силно напомнящ именно на улеснен вариант на лазанята.
Необходими са ви:
1 ч.л. риган
1 с.л. сол
400 г кашкавал
6 с.л. олио
200 г домати консерва
200 г гъби печурки
1 стрък праз лук
200 г пилешки гърди
300 г патладжани
300 г макарони
Начин на приготвяне:
Сварете макароните в подсолена вода и ги прецедете.
Загрейте олиото и запържете праза заедно със ситно нарязания патладжан. След това добавете нарязаните гъби и пилешки гърди. На финала добавете и доматите. Прибавете сол на вкус, както и ригана.
Смесете всичко със сварените макарони. Прехвърлете в тавичка. Поръсете с настърган кашкавал. Печете, докато се зачерви ястието.
Още вкусни предложения от Kulinar.bg:
3 | 0 |