Рецепта за пататник

Едно вкусно, българско ястие

Рецепта за пататник

Пататникът е типично родопско ястие. Приготвя се от настъргани картофи, лук, сол и джоджен. В рецептата, която ще ви представим са включени и сирене и яйца. Те се прибавят по избор. Пататникът е едно от най-вкусните български ястия и се приготвя сравнително лесно. Ето я и рецептата:

Необходими продукти:

1 кг. картофи

200 гр. сирене

100 гр. кашкавал

2-3 с. л. олио

1 глава лук

2 с.л. краве масло

3-4 скилидки чесън

1/2 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Обелете картофите и ги настържете на едро ренде. Посолете ги и ги оставете за 5 мин. След това ги отцедете от излишната вода.

Смесете картофите с настръганите сирене и кашкавал и разбъркайте.

Прибавете лука и чесъна, нарязани на ситно.

Нарежете магданоза на ситно и прибавете и него.

Разбъркайте сместа добре и я изсипете в намазнена тава.

Печете на 150 градуса, докато картофите се запекат отгоре. След това разбъркайте, прибавете малко топла вода и печете още 10 минути.

Добър апетит!


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay