Днес ще ви представим един малко нетрадиционен, но много вкусен начин за приготвяне на пилешкото месо. Звучи странно и сложно, но всъщност се приготвя доста лесно. Това ястие е една страхотна идея за следващата ви вечеря. Ето и рецептата:
Нужни продукти:
- 400гр. пилешко гърди
- 1 пакетче топено сирене
- 4 кисели краставички
- 100гр. кашкавал
- 2 яйца
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
С остър нож разрежете пилешките гърди, така че да приличат на пържоли. Разстелете месото и на всяко парче сложете малко топено сирене, една нарязана кисела краставичка, половин предварително сварено яйце и малко настърган кашкавал.
Затворете месото, така че да придобие първоначалната си форма. Вземете игла и конец и внимателно го зашийте по краищата. Ако това ви се струва прекалено сложно, прикрепете го с клечки за зъби.
Печете на 180 градуса. Времето на приготвяне зависи от вашата фурна, така че проверявайте дали местот е готово. Когато месото е почти готово, поръсете кашкавал отгоре.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |