Рецепта за сьомга, маринована с мисо

Рецепта за сьомга, маринована с мисо

Днес ще ви дадем идея за бърза, лесна и вкусна вечеря- печена сьомга, мариновата с мисо, поднесена с броколи. Ето как да я приготвите:

Необходими продукти:

1 с. л. дижонска горчица

1 с. л. + 1 ч. л. соев сос

3 лайма (2 за сок и 1 нарязан на резени)

3 с. л. зехтин

1 глава броколи, нарязана на розички

2 с. л. бяло мисо

1 ч. л. захар

сол

4 броя филета от сьомга

2 стръка зелен лук, нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. 

В една купа смесете горчицата, 1 с. л. соев сос, сокът от 1 лайм и 2 с. л. зехтин. Разбъркайте добре.

Добавете броколите и разбъркайте. Оставете ги на стайна температура, за да се мариноват добре.

В друга купа сложете мисото, захарта, 1 ч. л. соев сос, сокът от 1 лайм и 1 с. л. зехтин. Разбъркайте добре.

Наредете филетата, поръсете ги със сол и ги намажете с тази смес. 

Наредете сьомгата в тава, сложете броколите покрай нея и печете около 30 минути. 

Поръсете със зелен лук, украсете с резени лайм и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay