Ако си мислите, че туршията си отива само с ракия, значи жестоко се лъжете. Хрупкавата зимнина може да бъде вкусно допълнение и към месо, при това в рецепта, която изисква минимални усилия.
Обичате ли шишчета? Нашият отговор е положителен, а колегите от Kulinar.bg отново успяха да ни изненадат по случая.
Необходими продукти:
400 гр. свинско месо
3 скилидки чесън
1 дафинов лист
3 бр. бахар на зърна
200 мл червено вино
200 гр. туршия
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на късове като за шишчета. Накълцайте чесъна и го залейте с червеното вино. Прибавете натрошения дафинов лист и бахара.
Залейте месото с тази марината, покрийте съда и го оставете в хладилника за 2 часа.
Разрежете камбите от туршията на четири части, доматите - на половинки, а морковите - на колелца. Сложете зеленчуците от туршията върху скара, за да се отцедят добре.
Извадете месото от маринатата и го поръсете със сол и черен пипер. На шишчета редувайте домати, месо, моркови и камби.
Изпечете ги върху добре намазнена скара, като ги обръщате често.
А ако сме ви вдъхновили с тази рецепта, участвайте в конкурса "Българска национална кухня"!
2 | 0 |