Продължаваме да ви даваме идеи за лесни есенни вечери. Днес ще ви споделим рецепта за вкусен пай с броколи и чедър. Ще си оближете пръстите. Обещаваме!
Необходими продукти:
4 супени лъжици масло
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 чаша нарязана целина
сол
черен пипер
1/4 чаша брашно+ брашно за тестото
1 1/2 чаша пилешки бульон
1 чаша мляко
1 чаша чедър
1 голяма глава броколи
1/2 чаша нарязан магданоз
1 тесто
1 яйце
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 250 градуса.
Вземете един тиган и разтопете маслото в него. Добавете лука, чесъна и целината и ги оставете да омекнат. Добавете солта, черния пипер. Намалете степента на котлона и добавете и брашното. Разбъркайте с дървена лъжица, докато брашното се абсорбира. Добавете и млякото. Оставете да къкри 5 минути. Сосът трябва да се сгъсти, тогава добавете и чедъра, броколи и магданоз.
Поръсте брашно и разстелете тестото. Използвайки остър нож, отрежете кръг, по-голям от тавата. След това отрежете и по-малък кръг. Сложете по-голямата част от тестото в тавата, така че част от него да илиза от тавата, от всички страни. Изсипете плънката и отгоре поставете и другото тесто. Завийте краищата на излишното тесто.
Печете 20-25 минути, докато паят стане златист. Сервирайте веднага.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |