Сьомгата е една от най-популярните риби на днешно време. Приготвянето ѝ обаче не е особено лесно. Свикнали сме да режем сьомгата на по-малки парчета и да я приготвяме по различни начини, но в тази рецепта се използва голямо парче риба.
Тази рецепта е средиземноморска и ястието се получава изключително вкусно и ароматно.
За да може продуктите да полепнат по рибата и да се образува тази вкусна коричка, трябва рибата да се намаже с майонеза.
Ето как да приготвите вкусна сьомга с билки и Фета:
Необходими продукти:
спрей за готвене
1 голямо парче сьомга (около килограм)
3/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
1/4 ч. майонеза
1 1/2 ч. сирене Фета
1/4 ч. магданоз
2 с.л. копър
1 ч.л. насръгана лимонова кора
2 скилидки чесън
резенчета лимон, за сервиране
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява на 200 градуса.
Подгответе една тавичка, сложете хартия за печене и напръскайте със спрей за готвене.
Измийте сьомгата, подсушете я и овкусете със сол и черен пипер.
Намажете месестата част с майонезата.
В купичка комбинирайте сиренето Фета, магданоза, копъра, лимоновата кора и чесъна. Разбъркайте и поръсете сьомгата.
Печете около 25-30 минути и сервирайте с резени лимон.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |