Сьомга с коричка от Фета и билки

Сьомгата е една от най-популярните риби на днешно време. Приготвянето ѝ обаче не е особено лесно. Свикнали сме да режем сьомгата на по-малки парчета и да я приготвяме по различни начини, но в тази рецепта се използва голямо парче риба.

Тази рецепта е средиземноморска и ястието се получава изключително вкусно и ароматно.

За да може продуктите да полепнат по рибата и да се образува тази вкусна коричка, трябва рибата да се намаже с майонеза.

Ето как да приготвите вкусна сьомга с билки и Фета:

Необходими продукти:

спрей за готвене

1 голямо парче сьомга (около килограм)

3/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

1/4 ч. майонеза

1 1/2 ч. сирене Фета

1/4 ч. магданоз

2 с.л. копър

1 ч.л. насръгана лимонова кора

2 скилидки чесън

резенчета лимон, за сервиране

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява на 200 градуса.

Подгответе една тавичка, сложете хартия за печене и напръскайте със спрей за готвене.

Измийте сьомгата, подсушете я и овкусете със сол и черен пипер.

Намажете месестата част с майонезата.

В купичка комбинирайте сиренето Фета, магданоза, копъра, лимоновата кора и чесъна. Разбъркайте и поръсете сьомгата.

Печете около 25-30 минути и сервирайте с резени лимон.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay