Тази рецепта е колкото вкусна, толкова и лесна за приготвяне! Със сигурност ще ви накара да си оближете пръстите!
Необходими продукти:
Един пакет фетучини
500 г телешко месо за пържоли
2 с.л. олио
2 с.л. масло
2 скилидки чесън, смлени
2 с.л. универсално брашно
2 ч.ч. мляко
1/2 ч.ч. прясно настърган пармезан
Сол на вкус
Прясно смлян черен пипер
1 с.л. прясно нарязан магданоз
200 г. разполовени чери домати
500 г бейби спанак
2 с.л. балсамова глазура (1/3 ч.ч. балсамов оцет, задушен за около 10 минути)
Начин на приготвяне:
Сварете пастата, докато стане ал денте според указанията на опаковката. Запазете ½ чаша вода, преди да я отцедите. Върнете пастата в тенджерата.
Намажете двете страни на месото с олио и овкусете обилно със сол и черен пипер. В голям тиган на среден огън гответе пържолата до желаната готовност - по 4 минути на страна за степенmedium. Прехвърлете в чиния, за да почине за 10 минути. Нарежете на тънко.
В тиган разтопете маслото на среден огън. Добавете чесъна и запържете, докато омекне. Разбийте брашното и гответе още 1 минута, след това бавно добавете млякото, като разбивате, за да разбиете бучките и оставете да къкри, докато се сгъсти. Добавете пармезан и магданоз и подправете със сол и черен пипер. Добавете домати и изчакайте да омекнат.
Добавете сварена паста и ¼ чаша от запазената вода в тигана и разбъркайте, за да се комбинират, като добавите още вода от пастата, ако е необходимо. Прибавете спанака и разбъркайте, докато омекне.
Отгоре наредете нарязана пържола и полейте с балсамова глазура.
Приятен апетит!
0 | 0 |