Като деца мнозина от нас са си правили импровизирана трапеза с кюфтета от кал и салати от глухарчета/жълтурчета. Но не всяка пораснала домакиня знае, че тези интересни представители на флората могат да се прилагат и в истинската кухня за...
Ако сте чули нещо за швейцарска кухня, вероятно е ставало дума за шоколад или сирена. А ако не е било за нито едно от двете, тогава са били споменати хрупкавите картофени палачинки рьощи. Като отворихме дума, ще ви разкажем как точно се приготвят....
Азиатските съставки като лайма, кокосовото мляко, джинджифила и кашуто са много добър избор за нежното и почти неутрално месо на пъстървата.Необходими продукти за 4 порции:4 по-дребни пъстърви4 с. л. фъстъчено или слънчогледово олио1 скилидка чесън,...
Изтощена коса, сухи краища, цъфнали връхчета. Предизвикателство, с което ни е доста трудно да се справим. Искаме да върнем блясъка на косите си, да ги съживим, да ги накараме да ни простят за трите цвята боя, за сешоара, пресата и машата. Предлагаме...
Дългоочакваният уикенд е тук, а ние сме готови да се отдадем на заслужена почивка. Тъй като не обичаме да спим по цял ден обаче, решихме да се поглезим, най-вече кулинарно.Традиционната българска баница е любимо ястие на малки и големи, а различните...
Необходими продукти за 4 порции:800 г тиква цигулка3 с. л. зехтин1 глава чесън, необелен4 глави червен лук, нарязан на четвъртини4 стръка розмарин1 ч. ч. сварен нахут или червен боб1 ч. ч. чери домати, по желание1...
В тази сезонна версия на известното провансалско ястие тиквичките са заменени от доста по-едрата си оранжева роднина, което леко премества вкусовия профил на рататуя към сладката гама. Ястието е перфектно решение за дните, посветени на пости....
Британско изследване сочи, че жените, които включват в менюто си достатъчно чесън, кромид и праз лук, са изложени на понижен риск от развитието на остеоартрит. Добра новина за здравето ни, лоша за дъха!
Проучването на специалисти от...