Салата от "парашутчета" с пармезан

19.05.2012 | 10:04 по статията работи: Деси Николова
Като деца мнозина от нас са си правили импровизирана трапеза с кюфтета от кал и салати от глухарчета/жълтурчета. Но не всяка пораснала домакиня знае, че тези интересни представители на флората могат да се прилагат и в истинската кухня за...

Рьощи за швейцарска трапеза

09.05.2012 | 14:39 по статията работи: Марина Янева
Ако сте чули нещо за швейцарска кухня, вероятно е ставало дума за шоколад или сирена. А ако не е било за нито едно от двете, тогава са били споменати хрупкавите картофени палачинки рьощи. Като отворихме дума, ще ви разкажем как точно се приготвят....

Печена пъстърва с азиатски съставки

14.03.2012 | 16:38 по статията работи: Марина Янева
Азиатските съставки като лайма, кокосовото мляко, джинджифила и кашуто са много добър избор за нежното и почти неутрално месо на пъстървата.Необходими продукти за 4 порции:4 по-дребни пъстърви4 с. л. фъстъчено или слънчогледово олио1 скилидка чесън,...

Маска за много увредена коса

12.03.2012 | 15:12 по статията работи: Валентина Кожухарова
Изтощена коса, сухи краища, цъфнали връхчета. Предизвикателство, с което ни е доста трудно да се справим. Искаме да върнем блясъка на косите си, да ги съживим, да ги накараме да ни простят за трите цвята боя, за сешоара, пресата и машата. Предлагаме...

Банички с пиле и фъстъци

04.02.2012 | 10:17 по статията работи: Станислава Добрева
Дългоочакваният уикенд е тук, а ние сме готови да се отдадем на заслужена почивка. Тъй като не обичаме да спим по цял ден обаче, решихме да се поглезим, най-вече кулинарно.Традиционната българска баница е любимо ястие на малки и големи, а различните...

Печена тиква с лук и нахут

19.11.2011 | 11:14 по статията работи: Марина Янева
Необходими продукти за 4 порции:800 г тиква цигулка3 с. л. зехтин1 глава чесън, необелен4 глави червен лук, нарязан на четвъртини4 стръка розмарин1 ч. ч. сварен нахут или червен боб1 ч. ч. чери домати, по желание1...

Есенен рататуй

16.11.2011 | 12:47 по статията работи: Марина Янева
В тази сезонна версия на известното провансалско ястие тиквичките са заменени от доста по-едрата си оранжева роднина, което леко премества вкусовия профил на рататуя към сладката гама. Ястието е перфектно решение за дните, посветени на пости....

Чесънът предпазва от остеоартрит

18.12.2010 | 10:36 по статията работи: Валентина Кожухарова  3
Британско изследване сочи, че жените, които включват в менюто си достатъчно чесън, кромид и праз лук, са изложени на понижен риск от развитието на остеоартрит. Добра новина за здравето ни, лоша за дъха!   Проучването на специалисти от...
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay