Дългоочакваният уикенд е тук, а ние сме готови да се отдадем на заслужена почивка. Тъй като не обичаме да спим по цял ден обаче, решихме да се поглезим, най-вече кулинарно.
Традиционната българска баница е любимо ястие на малки и големи, а различните ѝ метаморфози я правят подходяща за угощение през всяка част от деня. Предлагаме ви лесна рецепта, включваща малко пиле, малко лук, дори и малко фъстъци.
Bon Appétit!
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница
800 гр пилешко месо
2 яйца
125 г масло или маргарин
2 глави лук
150 г фъстъци
100 мл бяло вино
магданоз
лимонов сок
сол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В средноголям съд смесете предварително нарязаните месо, лук, магданоз, сол и пипер и ги оставете да престоят няколко часа в хладилника.
След това, в част от мазнината, запържете месото и лука. Като са готови, ги преместете в друга чиния, а в предишната изсипете виното, част от лимоновия сок и предварително разбитите яйца. Разбъркайте добре и добавете фъстъците, лука и месото.
Намажете корите с масло и ги слепете две по две. Нарежете ги в триъгълна форма и върху всяка част сложете от плънката, като след това покриете с другата част.
Запечете ги на средна температура, докато добият златист цвят.
8 | 0 |