07.05.2023 | 16:00
по статията работи: Jenite.bg
Марципанът е сладкиш, който е известен с богатия си вкус и текстура, направен от мляни бадеми, захар и яйчен белтък. Той е често използван като съставна част на различни сладкиши, като торти, сладки и бисквити.
Марципанът е популярен по целия свят,...
Смята се, че calissons - типичните за Прованс марципанови бонбони със захаросани плодове, са се появили през Средновековието в Италия, което е още едно доказателство за вековния и интензивен културен обмен между двете страни. Необходими продукти...
Чаша ароматно кафе без никакви вмешателства във вкуса и тънък, почти прозрачен резен марципан, обвит в кадифен слой натурален шоколад. Би било добре покривката да е от висококачествен лен, сервизът да е "Уеджууд” и в разговора да присъства...
Червеното вино и екзотичните плодове са изумителната комбинация, която е същността на тази ароматна и ефектна зимна торта.Необходими продукти за 1 торта
за тестото:
100 г марципан
150 г меко масло
50 г нишесте
3 яйца
150 г захар
1 пакетче...