05.04.2023 | 17:00
по статията работи: Jenite.bg
Пица Рустика е италиански великденски пай и въпреки името си не прилича на пица. По-скоро прилича на киш, но с допълнителна плънка от месо и сирена. Това ястие обикновено се яде на Разпети петък в Италия, но е изключително вкусно и можете да го...
16.11.2022 | 15:00
по статията работи: Jenite.bg
Тамалес не са просто забавни за ядене, те са страхотен соло или групов проект за всеки, който обича да готви. Тамале се правят от смес от царевично тесто (мас) и пълнеж и се увиват в листа от банан или царевица, след което се...
09.11.2022 | 16:00
по статията работи: Jenite.bg
Всяка култура има своя версия на пълнено и варено тесто- равиоли, кнедли, пелмени, тортелини...
Пелмените са малки "торбички" от тесто, често пълнени със смляно говеждо месо, ситно нарязан лук и различни подправки. Разбира се, има много варианти, но...
И в днешния съботен ден продължаваме пътуването си из Индия, в търсене на местните кулинарните вълшебства. Рецептата, която предстои да прочетете, е за едно от любимите предястия, сервирани в източната страна. А ето и как да си приготвите...
Днес, благодарение на нашите колеги от Kulinar.bg, ще ви покажем няколко интересни и много вкусни начина за приготвяне на печени картофи. А защо точно печени? Тъй като е по-здравословно да се приготвят на фурна, отколкото да ги пържите. Всички...
Пици, мици... Да, и миците съществуват! Шеговитата, римуващата се с "пица" дума идва от английските "meat” (месо) и "pizza” (пица) - получава се "meatza”. Цаката на мицата е в блата, който е направен не от тесто, а от месо, и...
Всички знаем онази поговорка, която гласи, че една ябълка на ден държи доктора далече от нас. Плодът на Ева е изключително полезен и вкусен, а едно от най-хубавите неща е, че достъпен целогодишно. И въпреки че сега го пренебрегваме заради сочните...