Продължаваме с подготовката за празничната трапеза. След смилянския боб идва ред на нашите любими традиционни постни сарми. Взехме класическата рецепта от Kulinar.bg, но пак там може да откриете и различни вариации по темата "сарми".Необходими...
Музеите са сред любимите места на всеки пътешественик. Те са изворите, от които можете да почерпите информация за историята и културата на дестинацията, която сте си избрали. А какво е една страна без своята традиционна кухня? Заедно с нашите колеги...
Кой не знае шкембе чорбата, кой не е чувал за нея? Песни се пеят, души гаснат по нея. Особено в неделя сутринта, 52 пъти в годината. Или, както са казали още въпросните умни (не гумени!) глави на момчетата от "Ъпсурт" преди време: "Шкембе и бира...
Паелята е испанско ястие с произход от Валенсия, където се консумира основно в неделни дни или по време на празника Фаи. Ние обаче смятаме, че паелята е изключително вкусна и не бива да свеждаме консумирането и до специални поводи. Точно...