Паеля за минути

Лесна рецепта за испанското ястие

Паеля за минути

Паелята е испанско ястие с произход от Валенсия, където се консумира основно в неделни дни или по време на празника Фаи. Ние обаче смятаме, че паелята е изключително вкусна и не бива да свеждаме консумирането и до специални поводи. Точно затова ще ви предложим една бърза рецепта за вкусното испанско изкушение, за чието приготовление не се изискват особени кулинарни умения.

Продукти

2 бр пилешки бутчета

50 гр стар лук

200 гр червени чушки

2 с.л. зехтин

300 гр домати

100 гр грах

200 гр зелен фасул

100 гр артишок (френски)

120 гр морски дарове

Начин на приготвяне

Отстранете кожата на бутчетата и нарежете пилешкото на парчета, а след него и чушките и лука. Запържете всичко това в зехтин. След това добавете доматите, а по желание подправката куркума. Поръсете с черен пипер и сол на вкус, и запържете за 15 минути. Прибавете граха и фасула, като продължите да пържите още 10 минутки. В друг тиган сипете малко зехтин и като се стопли, сложете морските дарове и ориза. Изчакайте малко, а след това изсипете всичко в един голям тиган и прибавете артишока. Оставете за още 5 минути на бавен огън.

Вечерята е готова. Идеално се връзва с чаша бяло вино.

21 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay