9 храни, които отказваме, а не трябва

Оказва се, че не всичко е толкова вредно, колкото мислим

9 храни, които отказваме, а не трябва

Понякога се отказваме от твърде много неща, когато преследваме перфектната фигура и здравето. Лекарите обаче ни поощряват да не правим това, тъй като не всички храни, които смятаме за вредни, всъщност са такива.

Направихме малко проучване и съставихме списък от 9 храни, които може да са полезни за вас, ако се консумират умерено.

Пържени картофи

Диетолозите отдавна са включили пържените картофи към списъка с вредни храни. Но все пак, всичко показва, че нищо лошо няма да се случи, ако ги ядете на малки порции. Освен това картофите съдържат йод, витамин B, фосфор, малко витамин C и фолиева киселина. Подобряват храносмилането и укрепват имунната система.

Сладолед

Да, сладоледът може да бъде добър както за вашето здраве, така и за вашата фигура. Калцийят, съдържащ се в млякото, помага за изгарянето на мазнините и това е особено полезно за бременни жени и кърмещи майки. Млечният сладолед съдържа и много витамини и минерали.

За да не се консумират всичките бои и вредни добавки, лекарите препоръчват да се консумира чист млечен сладолед или дори домашно приготвен.

Пуканки

Добра новина за запалените филмови фенове. Пуканките нормализират кръвната захар и помагат за отстраняването на инсулина. Също така са богати на антиоксиданти.

Шоколад

Кожните проблеми, за които се твърди, че са причинени от шоколад, са само слухове. Истинският шоколад съдържа полифеноли, които подобряват кръвообръщението и поддържат кожата ни здрава и гладка. В допълнение, шоколадът освежава- парченце шоколад може да замести чаша кафе.

Майонеза

Много лекари препоръчват салата с майонеза 2-3 пъти седмично, поради съдържанието на растителни мазнини: те помагат за предотвратяване на сърдечни заболявания. Също така витамините Е и F неутрализират негативните ефекти на околната среда и подобряват метаболизма.

Това обаче се отнася само за майонеза, която приготвяте вкъщи. Купената майонеза не е полезна.

Бира

Бирата бие всичко, когато става въпрос за полезни киселини. Лимонената киселина предотвратява камъните в бъбреците. Витамин C и фолиевата киселина засилват имунитета. Ето защо много лекари съветват да пиете бира веднъж седмично. Просто помнете правилото за умерените количества.

Паста

Пастата съдържа нишесте, витамин B и антиоксиданти, които забавят стареенето на клетките.

Захар

Не, това не е "сладка смърт". Учените отдавна са доказали, че хората не могат да живеят без захар, а липсата на това може да доведе до мозъчни проблеми като склеротични промени. Освен това, захарта е вещество, което регулира активността на черния дроб.

Твърд алкохол

В малки дози, силните алкохолни напитки като коняк могат да бъдат не само безвредни, но и много полезни. Те облекчават главоболието, подобряват храносмилането и намаляват нивата на холестерола. Алкохолът може също да бъде добро лечение за обикновените настинки и само една чашка може да облекчи стреса.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

6 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay