Въпреки че на вид напомнят силно на едни типични за детството на повечето от нас бонбони, тези Таралежковци реално нямат нищо общо с купешките си двойници. Е, освен че и двата десерта са изключително вкусни. А ето и рецептата за тези сладки.
Необходими са ви:
5 чаши зърнена закуска (шоколадови топчета)
½ чаша фъстъчено масло
4 с.л. неподсладено какао
1 ½ чаша захар
1 ч.л. екстракт от ванилия
½ чаша солено краве масло
½ чаша прясно мляко
Начин на приготвяне:
Сложете на котлона в тенджера млякото, какаото, захарта, ванилията и маслото. Оставете ги да заврят, докато бъркате, за да стане гладка смес.
Махнете от котлона и веднага добавете фъстъчено масло, докато сместа е топла. След това енергично разбъркайте до получаването на гладка и хомогенна консистенция.
Накрая изсипете зърнената закуска и разбъркайте, за да се покрие с шоколадово-маслената смес.
Направете сладки с помощта на лъжица. Охладете получените бонбони и… Нападайте!
А още снимки, описващи подробно направата на домашните Таралежковци, може да откриете в статията на Kulinar.bg.
1 | 0 |