Шоколадова торта без брашно

Шоколадова торта без брашно
PARKER FEIERBACH

Днес ще ви предложим една рецепта за шоколадова торта без брашно. 

Необходими продукти:

За тортата:

200 гр. черен шоколад

1/2 ч. масло

1 ч. л. кафе

1/4 ч. топла вода

1 ч. захар

4 големи яйца

3/4 ч. неподсладено какао на прах

малини, за сервирането

За крема: 

1/2 ч. сметана

1 ч. шоколад

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 250 гр., вземете една тава и я намажете с мазнина. 

Вземете една тенджера, напълнете я с вода и я сложете на котлона. Сложете шоколада и маслото в една купа и я сложете в тенджерата. Разбърквайте, докато шоколадът се разтопи. 

Разтворете кафето в топлата вода. Добавете захарта и кафето в купата с шоколада и разбъркайте. Добавете яйцата и разбъркайте отново. След това добавете и какаото. 

Изси