Какво ще се случи, ако замените сутрешното кафе с чай за един месец?

Какво ще се случи, ако замените сутрешното кафе с чай за един месец?
Canva

Ако замените сутрешното си кафе с чаша чай за един месец, тялото ви може да изпита няколко промени. Ето някои потенциални ефекти

Хидратация: Чаят, особено ако е приготвен без кофеин, може да бъде чудесен начин да започнете деня си хидратирани. Кофеинът има лек диуретичен ефект, което означава, че може да увеличи производството на урина и потенциално да доведе до дехидратация, ако не се консумира с достатъчно количество вода.

Енергийни нива: Докато кофеинът в кафето осигурява бърз енергиен тласък, чаят съдържа кофеин в по-малки количества и също така съдържа антиоксидант, наречен L-теанин, който може да осигури устойчива енергия и да подобри умствената яснота.

Здраве на сърцето: Някои проучвания предполагат, че пиенето на чай може да има ползи за здравето на сърцето. Зеленият чай, например, съдържа катехини, които са антиоксиданти, които могат да помогнат за намаляване на риска от сърдечни заболявания.

Здраве на червата: Чаят, особено билковият чай, може да помогне за насърчаване на здравословното храносмилане чрез стимулиране на производството на стомашна киселина и подпомагане на движението на червата.

Нива на кръвната захар: За разлика от кафето, което може да причини скок в нивата на кръвната захар, последвано от спад, чаят може да помогне за регулирането на нивата на кръвната захар. Това е така, защото съдържа полифеноли, които могат да забавят усвояването на захарта в кръвта.

Риск от рак: Някои изследвания показват, че пиенето на чай, особено зелен чай, може да намали риска от развитие на определени видове рак.

Състояние на кожата: Антиоксидантите в чая могат да помогнат за защита на кожата ви от увреждане, причинено от слънцето и околната среда.

Състояние на зъбите: Високото съдържание на захар в някои ароматизирани чайове може да увеличи риска от кариес. Въпреки това, някои проучвания показват, че чаят може да помогне за предотвратяване на зъбен кариес чрез унищожаване на бактериите в устата ви.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay