Тази съставка, съдържаща се в сухия шампоан, причинява сериозна вреда на здравето

Тази съставка, съдържаща се в сухия шампоан, причинява сериозна вреда на здравето
Pexels

Сухият шампоан е един от продуктите, без които трудно ще оцелеем. В забързаново всекидневие, може да ни се наложи да поотложим измиването на косата с един ден и тогава разбира се, сухият шампоан спасява положението. Някои жени са свикнали с него до такава степен, че не могат да си представят живота си без него.

Само ние си знаем как изчсляваме дните, така че да измием косата си в подходящия момент, за да изглеждаме адекватно било то за работа, било то за важно събитие.

Но колкото и да обичаме сухия шампоан, все пак трябва да сме внимателни с употребата му. Колкото и да ни се иска, не всяка компания се съобразява с това какви съставки влага в продуктите си. А понякога те могат да бъдат доста опасни.

Разбира се, понякога видът на продукта не изглежда така, сякаш може да ни причини много щети. Но когато го вдишваме ежедневно, това е причина за безпокойство. Колкото и да се опитваме, никой не може напълно да избегне този облак от продукт във въздуха, последван бързо от кратък пристъп на кашлица. След това разбираме, че този въздух, който вдишваме толкова дълбоко, съдържа сериозно вредна съставка. Сега е време да обърнете по-голямо внимание и да оставите аерозолния флакон.

Новината за съставката бензен/бензол придоби актуалност, когато започна да се разпространява в TikTok. Всичко започна, когато внезапно Американската администрация по храните и лекарствата обяви, че популярни марки за красота като Dove, Nexxus и Tresemmé ще изтеглят общо 19 вида сухи шампоани от пазара. Изтеглянето бе оправдано с това, че става дума за продукти, съдържащи повишени нива на бензен.

Но какво е бензен и колко трябва да се притеснявате? Оказва се, че той не служи за нищо в сухия шампоан и не играе никаква роля в ефикасността на продукта. Той се поставя в сухите шампоани поради нежелани остатъци, които си проправят път с бутана и не се отделят напълно.

Бензолът е суров петрол и всъщност се намира естествено във вулкани и цигарен дим. Използва се само поради способността си да се придържа към бутан, който често се използва в аерозолни продукти. Доказано е, че бензенът действително причинява рак на кръвта, така че, разбира се, е неприятно да се замислим колко сух шампоан вдишваме всекидневно.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay