Татуиране на ареолите- какво трябва да знаете?

Татуиране на ареолите- какво трябва да знаете?
unsplash

Реконструкцията на гърдите може да се наложи в много случаи- след двойна мастектомия, операция за промяна на пола, реконструкция след злополука и т.н. 

След като човек се е подложил на реконструкция на гърдите, татуирането на ареола или зърно често е последната стъпка за възстановяване на външния вид на гърдите.

Тази процедура се предлага най-често на тези, които са претърпели мастектомия, заради рак на гърдата, но може да се приложи и в други случаи.

На такъв тип татуировки се спират транс мъже и жени и небинарни хора, които са претърпели операция за смяна на пола или друга реконструкция на гръдния кош, такива, които имат изгаряния, кожни присадки или други белези, които са засегнали гръдния им кош, както и всеки, който не е доволен от естествения вид на зърната си и се нуждае от преоформяне или повторна пигментация. 

Има татуисти, които се специализират именно в тази сфера, и постигат много добри резултати. Макар че зърната реално са нещо дребно на фона на подобна операция или инцидент, връщат увереността на пациентите, което е безценно.

Научете повече за процеса на татуиране на ареола:

Колко скоро след операцията можете да си направите татуировка на ареола?

В случаите на двойна масектомия, обикновено се препоръчва да се изчака 6-12 месеца след лъче или химиотерапия за провеждане на реконструкция на гърдите. При всички случаи на гръдна операция, раната трябва да бъде напълно зараснала, преди да си запазите час за татуиране. 

Около шест месеца са достатъчни за необходимото заздравяване, съзряване на белега и установяване на гърдите. Татуировките на ареолата трябва да бъдат последната стъпка в процеса на реконструкция. 

Как преминава процедурата?

Отиването при татуист, който е специализиран в реконструктивното татуиране, ще ви помогне да получите най-реалистично изглеждащите резултати. Ако попаднете при добър специалист, крайният резултат е неоткриваема, реалистична ареола, която изглежда точно като естествената.

След като сте готови да започнете процеса на татуиране, ще имате консултация. По време на тази консултация ще обсъдите желания размер на зърното, разположение и цветове на пигмента, които подхождат на кожата ви.

След това се прави персонализиран дизайн на ареолата и се прилага върху гърдите, точно както когато се прави татуировка на друга част от тялото. В повечето случаи кожата е доста тънка, с белези и деликатна след операцията, така че трябва да се подходи внимателно, когато се прави татуировката. Всеки професионалист, предлагащ този тип услуги, трябва да внимава да не претоварва кожата и да избягва причиняването на повече щети.

Общо това може да отнеме около 2-2.30 часа. Имайте предвид, че понякога може да са необходими няколко сесии, за да се постигнат най-добрите и реалистични резултати. 

Боли ли?

Често задаван въпрос е дали правенето на възстановителна татуировка е болезнено. В повечето случаи чувствителността в областта е намалена след операцията, тъй като са изрязани тъкани и са отстранени някои нерви. Ако пациентът изпитва болка обаче, може да се приложи локален анестетик. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay