Най-вкусните тестени изделия

Тестото е сред най-често консумираните продукти под формата на ароматни и вкусни изделия

Най-вкусните тестени изделия
БГ НЕС

То присъства в ежедневието ни под формата на хляб, пица, паста и много други неща за хапване, от които изпитваме наслада. Хлябът е най- старото и добре познато изделие от тесто, като освен вкусови характеристики има голяма символика за различните религии и култури. В света има над 4000 вида тестени изделия, като foodpanda подбра 7 от отличените за най-вкусни.

Хляб - заема първото място като през последните години най- предпочитан е пълнозърнестият.

Пица - най- консумираното и любимо ястия в света.

Мекици - една от любимите закуски на малки и големи, особено с добавки пудра захар, конфитюр и сирене.

Козунак - всеки очаква Великден, заради насладата от вкусния сладък обреден хляб, който символизира тялото на Иисус.

Баница - традиционно българско тестено изделие. Най- популярният вид баница е с яйца и сирене.

Тутманик - също традиционно българско изделие, което често е замествало хляба.

Понички - представляват пържено тесто в кръгла форма, обикновено с пълнеж или заливка от крем, мармалад, конфитюр и шоколад.

Източник: БГНЕС

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Катаджия спира блондинка: -Госпожо в нарушение сте. Знака не го ли видяхте? Тук движението е само еднопосочно. -Е и к’во - сепнала се блондинката. – Аз да не би да карам в две посоки?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
За какво ни е властта и силата, ако не можем да защитим близките си? Джордж Р. Р. Мартин
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти