Какъв би бил животът без една кремообразна, ароматна паста? Днес се пренасяме в Тоскана, за да приготвим спагети с пиле, спанак и сметана, от която ще си оближете пръстите.
Необходими продукти:
500 г спагети
1 с.л. зехтин
3 пилешки гърди без кост и кожа
Сол
Прясно смлян черен пипер
6 резена бекон
2 скилидки чесън
2 ч.ч. домати на кубчета (пресни или от консерва)
Малко бейби спанак
1/2 ч.ч. готварска сметана от животински произход
1/3 ч.ч. прясно настърган пармезан
Прясно накъсан босилек, за гарнитура
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера с подсолена вряща вода сварете спагетите според указанията на опаковката, докато станат ал денте. Отцедете, като запазите една чаша вода от пастата.Междувременно в голям тиган на среден огън загрейте мазнината. Подправете пилето със сол и черен пипер и гответе, докато стане златисто и вече не е розово отвътре за около 8 минути от всяка страна. Оставете да почине 10 минути, след което нарежете на ситно.
Междувременно, в същия тиган, запържете бекона на среден огън, докато стане хрупкав. Отцедете върху покрита с хартиена кърпа чиния, след което нарежете. Изсипете половината мазнина от тигана. Добавете чесън, домати и спанак в тигана и гответе на среден огън, докато омекнат. Подправете със сол и черен пипер, след това добавете сметаната, пармезана и 1/2 чаша вода от пастата. Оставете да къкри 5 минути.
Добавете сварената паста и разбъркайте, докато се покрие напълно, след това добавете пилето и бекона и разбъркайте, докато се комбинират. Гарнирайте с босилек преди сервиране.
Приятен апетит!
1 | 0 |