Брашното е известно на света от хилядолетия насам. То е хранителен продукт, който се получава от смилането на зърна от житни, бобови и други култури.
Брашно може да се прави от различни сортове зърнени култури, като пшеница, ръж, овес, кестени, просо, царевица и други. От соя, картофи и елда също може да се получи брашно.
Няма домакиня, която да не използва брашно. Темата, която ще засегнем, е използвате ли хранителния продукт по правилен начин.
Кое брашно за какво е?
Обикновено брашно
То се прави от твърда и мека пшеница, може да е бяло или не, обикновено съдържа между 8% и 11% протеин (глутен) и е най-разпространеното брашно. Използва се за всякакви видове тестени изделия в домакинството.
Брашно от просо
Не съдържа глутен. Използва се за направата на десерти и сладки хлябове заради сладкия си вкус.
Разберете кои са останалите видове, както и кои са тайните на брашното, при колегите от fitwell.bg
0 | 1 |