Бактериите се развиват при топлина и влага - внимавайте във фитнеса

Фитнесът е рай за бактериите

Бактериите се развиват при топлина и влага - внимавайте във фитнеса

Наскоро Никол Кидман призна, че има страх от микроби. Злите езици твърдят, че именно това била една от причините за раздялата ѝ с Том Круз, а актрисата известно време посещава психотерапевт. Съветваме ви да не се увличате твърде много по манията за чистота, за да не попаднете в клинично състояние, подобно на актрисата. Все пак обаче имайте едно на ум, защото елементарни навици могат да ви избавят от много сериозни здравни усложнения на бактериална основа.

 

Бактериите се развиват в топла, влажна атмосфера и перфектната среда за това е фитнесът, който посещавате всяка седмица. Ето как да се предпазите от носителите на зарази – тъкмо ще правите нещо по-приятно през идващите топли дни, вместо да боледувате вкъщи.

 

Не ходете боси

Душът, сауната, горещите вани и парните бани са подходящи за пълноценна почивка след тренировка, но там е и мястото, където вероятността да хванете някоя зараза, е огромна. Винаги обувайте джапанки, за да се предпазите от досадните гъбички, например.

 

Всеки със своите принадлежности

Най-лесно е да използвате чужд сапун или да пробвате дезодоранта на приятелката си, но трябва да устоите на изкушението. Носете свои принадлежности за къпане, тъй като в противен случай много лесно може да прихванете нежелани микроорганизми.

 

Ръцете далече от лицето

В никакъв случай не докосвайте лицето си по време на тренировка. Потта, в комбинация с бактериите от фитнес уредите, е враг на красивата кожа. Само едно докосване с мръсни ръце е достатъчно, за да се сдобиете с пъпки по лицето си, като най-уязвими са зоните около носа и устата ви, както и челото.

 

Задължителният душ

Естественият край на тренировката е взимането на душ, така че, колкото и да бързате, не може да пропуснете тази рутинна процедура. Не само, защото усещането за чистота ще ви зареди с енергия след изморителните упражнения. Просто под горещата струя ще се сбогувате с всички онези бактерии, които биха имали негативно въздействие върху организма ви. Винаги увивайте тялото си с хавлия, когато излизате от банята – така ще го предпазите от допир с не особено чистите повърхности в съблекалнята.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay