Най-вкусният борш

Най-вкусният борш
PARKER FEIERBACH

Боршът е много вкусна супа, която има доста варианти. Ето един от тях:

Необходими продукти:

1 с. л. масло

1 с. л. зехтин

1 средно голяма глава лук, нарязан

2 средно големи моркова, нарязани

2 стръка целина, нарязана

2 скилидки чесън

1/2 ч. л. червен пипер

1/2 ч. л. семена от ким

500 гр. цвекло, обелено и нарязано

1 голям картоф, обелен и нарязан

2 броя дафинов лист

1/2 зеле, нарязано

сол

черен пипер

1/4 ч. копър, нарязан

сок от 1/2 лимон

заквасена сметана, за сервиране

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера загрейте маслото и зехтина. 

Добавете морковите, лука и целината. 

Гответе, докато омекнат, около 6 минути.

Добавете чесъна, червения пипер и семената от ким. Оставете за около 1 минута.

Добавете 6 чаши вода, цвеклото, картофите и дафиновия лист. Оставете да заври, след което намалете топлината и оставете да къкри около 15 минути.

След това добавете зелето, сол и черен пипер и варете, докато зеленчуците омекнат. 

Изключете котлона и добавете лимоновия сок и копъра. Извадете дафиновия лист, добавете още сол, ако е необходимо и сервирайте със заквасена сметана. 

 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Не търси добрите качества в един мъж - всеки има такива! Търси лошите и се запитай, можеш ли да...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти