Автор: Михаела Михайлова
Безглутеновата торта с киноа е страхотен начин да утолим глада за сладко, без да се чувстваме виновни.
Необходими продукти:
За блата:
150 г сварена киноа
4 бр. яйца
100 г кокосова захар
50 г разтопено кокосово масло
3 с.л. оризово брашно
3 с.л. какао
Щипка сода
Щипка сол
За глазурата:
200 г заквасена сметана,
3 с.л. тахан
2 с.л. мед
Шоколадов крем:
50 г разтопено кокосово масло
2 с.л тахан
2 с.л. Мед
2 с.л. Какао
Вкус лайм, по желание
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с кокосовата захар, добавете кокосовото масло и сварената киноаа. След това смесете със сухите съставки разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Поставете в тава с хартия за печене и изпечете на предварително загрята фурна на 180-200 градуса за 20-30 минути.
През това време пригответе глазурата и шоколадовия крем. След като блатът се изпече го разделете на две половини. Намажете едната половина с шоколадовия крем и поставете нарязани ягоди. След това поставете втората половина отгоре, залейте със сметановия топинг и аранжирайте с още ягоди.
Да ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |