Наближава Великден, а с него идват и десетките твърдо сварени яйца, на които трябва да измислите приложение. И за да не ги "положите' най-накрая в кофата за боклук, ние ви предлагаме вариант за тяхната употреба.
1/3 чаша майонеза
2 ч.л. горчица
черен пипер на вкус
хайвер
лук
Разрежете яйцата наполовина по дължина и махнете жълтъците, като се стараете половинките да останат непокътнати.
Смачкайте жълтъците и прибавете към тях майонеза, горчица и черен пипер, като после продължите да разбърквате до получаване на хомогенна смес.
Поставете този сос обратно в белтъците и оставете яйцата да престоят поне един час, преди да сервирате.
Може да гарнирате с хайвер, като преди това прибавите към него ситно нарязан стар или пресен лук и разбъркате.
1 | 0 |