Два варианта на салата "Снежанка"

Два варианта на салата "Снежанка"
Canva

Салата "Снежанка" е традиционна българска салата, която може да се приготви с различни вариации, включително с прясна или кисела краставица. Ето две версии на рецептата:

Салата "Снежанка" с прясна краставица

Необходими продукти:

  • 2-3 средни краставици
  • 400 г цедено кисело мляко
  • 2-3 скилидки чесън
  • Сол на вкус
  • Пресен копър
  • Зехтин или олио
  • Орехи (по желание)

Начин на приготвяне:

  1. Подготовка на краставиците: Измийте добре краставиците и ги обелете, ако желаете. Нарежете ги на малки кубчета или тънки кръгчета.

  2. Приготвяне на сместа: В голяма купа сложете нарязаните краставици. Добавете цеденото кисело мляко и разбъркайте добре, докато всички парченца краставици се покрият равномерно.

  3. Чесън: Нарежете чесъна на ситно и го добавете към салатата. Разбъркайте отново.

  4. Орехи: По желание можете да добавите смлени орехи за допълнителен вкус и текстура.

  5. Подправки: Подправете със сол на вкус. Допълнете зехтин или олио за допълнителен вкус.

  6. Гарниране: Завършете салатата с нарязан пресен копър за свежест и цвят.

  7. Сервиране: Оставете салатата да престои в хладилника за около 30 минути преди сервиране, за да се смесят вкусовете. Сервирайте студена.

Салата "Снежанка" с кисели краставички

Необходими продукти:

  • 2-3 кисели краставички
  • 400 г цедено кисело мляко
  • 2-3 скилидки чесън
  • Сол на вкус
  • Пресен копър
  • Зехтин или олио
  • Орехи (по желание)

Начин на приготвяне:

  1. Подготовка на краставичките: Нарежете киселите краставички на ситни кубчета и ги изсипете в голяма купа.

  2. Приготвяне на сместа: Добавете смлените орехи, почистените и счукани скилидки чесън, както и ситно нарязания копър. Разбъркайте добре.

  3. Кисело мляко: Към ситно нарязаните продукти добавете цеденото кисело мляко. Уверете се, че киселото мляко е достатъчно гъсто и отцедено от излишната течност.

  4. Подправки: Подправете със сол на вкус. Можете също така да добавите малко зехтин или олио за допълнителен вкус, ако предпочитате.

  5. Гарниране: Завършете салатата с нарязан пресен копър или магданоз за свежест и цвят.

  6. Сервиране: Оставете салатата да престои в хладилника за около 30 минути преди сервиране, за да се смесят вкусовете. Сервирайте студена.

И двата варианта на салата "Снежанка" са вкусни и освежаващи, подходящи за всякакви поводи. Приятен апетит!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay