Как да почистим микровълновата фурна бързо и лесно?

Само с няколко лесни стъпки

Ако не сте почиствали микровълновата фурна от известно време, вероятно сте забелязали, че има мазни петна и остатъци от храна. Ако тези остатъци от храна стоят там от малко повече време, почистването им е доста трудно, дори невъзможно. За щастие има един много ефикасен начин за почистване на такива фурни, който включва пара, оцет и вода. Без никакви усилия, микровълновата фурна ще изглежда сякаш сега сте я взели от магазина.

Ето какво ще ви е нужно:

 • Купа, подходяща за микровълновата
 • Клечки за зъби
 • Оцет
 • Вода
 • Гъба

Инструкции:

 1. Изсипете равни количества вода и оцет в купата. Количеството на течностите зависи от това колко време искате да се изпаряват. Половин чаша вода и половин чаша оцет са напълно достатъчни, но ако си имате работа с по-сериозно замърсяване, сложете по една чаша от двете.

 2. Поставете една клечка за зъби в купата с разтвора. Тази стъпка не е задължителна, но намалява шансовете за експлозия.

  Балончетата, които се образуват при кипенето, се образуват върху дървената клечка и по този начин осигурявате едно безопасно варене на водата.

 3. Сложете купата във фурната и я включете за 5 или 10 минути, в зависимост от това колко са упорити замърсяванията. След като изтече времето, оставете течността вътре за още 1-2 минути, за да използвате цялата пара, която се е образувала.

 4. Извадете купата от микровълновата внимателно и вземете гъбата. Потопете я в течността и премахнете замърсяванията. Само с няколко движения всички остатъци от храна и мазни петна ще са изчезнали.

  Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

2 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на компютърен специалист. Има проблем с компютъра си. - Ало! Имам проблем с компютъра. Пише ми на монитора, че не ми разпознава принтера. -И Вие какво направихте? Ами обърнах...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Не търси добрите качества в един мъж - всеки има такива! Търси лошите и се запитай, можеш ли да...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти