Tres Leches означава "три млека" и е пандишпанов сладкиш, който съдържа три различни вида млека. Този десерт е лек и въздушен, което го прави перфектният десерт за следпразничния период.
Макар че звучи сложно, приготвянето на този десерт е изключително лесно. Единственото по-специфично е приготвянето на белтъците, трябва да бъдат добре разбити, за да се получи този въздушен ефект.
Ето как да приготвите вкусна торта Трилече:
Необходими продукти:
За тортата:
спрей за готвене
1 1/2 ч. брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
5 яйца
1 1/4 ч. захар
1 ч.л. ванилия
1/2 ч. мляко
4 с.л. масло
За пълнежа:
1 консерва (400 грама) подсладено кондензирано мляко
1 консерва обикновено кондензирано мляко
1/2 ч. прясно мляко
1 ч.л. ванилия
2 ч. сметана
1/2 ч. захар
нарязани ягоди, за сервиране
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса и напръскайте квадратна тавичка със спрей за готвене.
В голяма купа комбинирайте брашното, бакпулвера и солта.
В друга купа с помощта на миксер разбийте жълтъците и 1 чаша захар, след което добавете и ванилията и разбийте отново.
В трета купа разбийте белтъците на сняг. След което добавете останалата захар и отново разбийте.
Комбинирайте жълтъците със сухите съставки. Добавете млякото и разтопеното масло и разбийте добре.
Постепенно добавете и белтъците.
Изсипете сместа в подготвената тавичка и печете около 30 минути.
Оставете да се охлади добре.
Междувременно направете пълнежа. Разбъркайте различните видове млека и ванилията. С помощта на вилица направете дупки по цялата торта, след което изсипете млечната смес равномерно върху тортата. Покрийте и поставете в хладилник поне за час.
Накрая разбийте сметаната и захарта с миксер и украсете тортата с бита сметана и нарязани ягоди.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |