Няма нищо по-хубаво от това в неделя из цялата къща да се носи аромата на току-що изпечени домашни бисквитки. Особено ако са с малинов пълнеж. Вижте и как да си ги приготвите.
Необходими продукти:
2 ч.ч. малини (свежи или замразени)
2 с.л. пектин
1 ч.ч. масло
2 ч.ч. захар
3 с.л. настъргана лимонова кора
1 щипка сол
2 жълтъка
2 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне:
Малинов пълнеж:
В тенджера смесете малините, пектина и ½ ч.л. масло.
Бъркайте на средна температура, докато сместа заври.
Добавете 1 ч.ч. захар и продължете да варите, докато захарта се разтвори напълно.
Отстранете от огъня и прехвърлете сместа в стъклена купа. Покрийте и охладете за около 6 часа.
Бисквити:
Смесете останалото масло, захарта, лимоновата кора и солта.
Разбийте с миксер, докато сместа стане бяла и пухкава.
Добавете жълтъците и брашното и разделете сместа на две.
Разточете едната част от тестото и го сложете върху хартия за печене. Покрийте и сложете другата по същия начин.
Оставете да се охлади за около 4 часа, след което оформете тестото на кръгчета с помощта на чаша. Наредете бисквитките в тава на разстояние една от друга.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 10-12 минути, или докато станат златисти.
Когато бисквитките станат готови, ги намажете с малиновото сладкои ги слепете.
Още сладки изкушения от Kulinar.bg:
Бананови мъфини
Торта с целувки и крем ванилия
Кексчета със сладко от круши
1 | 0 |