Ябълките винаги са били един от най-достъпните плодове целогодишно, а сладките изкушения, които могат да се приготвят с тях, са направо безброй. Ето защо решихме да споделим с вас рецепта за запечени ябълки, с която можете да изненадате семейството или гостите си.
Необходими продукти за пълнене на 4 ябълки:
4 големи ябълки
¼ кафена чаша кафява захар
1 чаена лъжичка канела
¼ кафена чаша счукани орехи
¼ кафена чаша стафиди
масло
Начин на приготвяне:
1. Измийте ябълките. Отрежете горната им част и с помощта на малка лъжичка започнете да дълбаете вътрешността.
2. В малка купа смесете захарта, канелата, орехите и стафидите.
3. Наредете ябълките в тава и ги напълнете със сместа. Най-отгоре сложете по едно малко парченце масло.
4. Включете фурната да се загрява на максимална температура. Преди да сложите тавата вътре, изсипете в нея ¾ ч.ч. вряща вода.
5. Ябълките се пекат 30-40 минути, докато омекнат, но не трябва да стават на каша.
6. След като вече сте готови и извадите тавата от фурната, отделете ябълките и използвайте сока от тавата, за да ги полеете.
10 | 1 |