Пилешки гърди със спанак и чесън

Пилешки гърди със спанак и чесън

Както ви обещахме в Instagram, споделяме с вас една страхотна рецепта за пилешки гърди със спанак и чесън. Пилешкото месо е изключително лесно за приготвяне. Този път решихме да заложим именно на него, комбинирайки ги с ароматен спанак и чесън. Рецептата е простичка, но вкусът ще допадне дори и най-претенциозните. Нека да започваме!

Необходими продукти:

3 бр. пилешки гърди

500 г спанак

Няколко скилидки чесън

125 г масло

Стръкчета прясна мащерка

Сол, бял и черен пипер на вкус

Кашкавал, моцарела или пармезан по избор

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от нашата рецепта е да подготвим плънката. Предварително накиснете спанака във вода с чаена лъжичка сода за 30 минути. Разтопете маслото и нарежете чесъна на ситно. След това отцедете, почистете от плевели и измийте старателно всяко листо. Подсушете и с помощта на чопър смелете листата на ситно. Прехвърлете в купа, добавете чесъна и маслото и разбъркайте.

Почистете пилешките гърди и ги прережете през средата без да изрязвате докрай. Поставете в пликче и изтънете с помощта на чукче. Сложете от плънката и затворете под формата на джоб.

Поставете в тава и добавете няколко стръкчета прясна мащерка. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Поднесете с гарнитура от картофено пюре.

Приятен апетит!

***

 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay