Пролетни моркови, пасирани и свежи, и в комбинация с топъл джинджифил. Сервирано със студено, цедено кисело мляко. Перфектно за обяд.
Необходими продукти за 4 порции / Време за приготвяне: 40 минути
600гр. Моркови – обелени и нарязани на кубчета
2 големи скилидки чесън, обелени
2 супени лъжици мед
1 чаена лъжица кимион на прах
черен пипер и сол
малка бучка масло
1 малък картоф, обелен и нарязан на кубчета
5 глави лук шалот, ситнонарязани
1 литър зеленчуков или пилешки бульон, горещ
100гр. Гръцко цедено кисело мляко (с 2% масленост най-много)
натрошени, сухи подправки и билки по избор
Начин на приготвяне
1.Затоплете фурната предварително, до 200 градуса по Целзий
2.Сложете морковите и чесъна в малка калаена тавичка или друг съд подходящ за фурна, добавете меда, кимиона и подправките и разбъркайте добре. Печете във фурната, докато не омекне и не се карамелизира
3. В тиган, разтопете маслото, добавете джинджифила, картофа и шалота и гответе, до омекване. Добавете изпечените моркови и разбъркайте
4. Добавете бульона и оставете да ври за приблизително 20 минути, докато всички зеленчуци не омекнат. С помощта на блендер или миксер, пасирайте, докато не получите гладко пюре. Ако е необходимо, добавете още подправки и оставете да изстине, докато приготвяте украсата.
5. Най-накрая, завършете като прибавите малко количество цедено кисело мляко и се насладете.
2 | 0 |