Декември е месец, пълен с празници. За съжаление, не всички от тях са почивни дни за работещите хора. Но това не означава, че не трябва да ги отбележим подобаващо!
Днес е Никулден. И дори да нямаме някой с имен ден наоколо, може да си хапнем риба на корем. Тъй като за jenite първата седмица на декември е посветена на супите, то ще ви предложим да си сготвите рибена чорба. И то каква!
Необходими продукти
700 гр. речна риба
1 глава лук, разрязана на четири
1/2 вр.магданоз пресен
3 скилидки чесън
2 домата, наязани на кубчета
½ ч.ч. ориз, измит и изчистен
150 мл бяло вино
3 зърна бахар
5 зърна черен пипер
Начин на приготвяне
Залейте рибата със студена вода. Добавете лука, чесъна, бахара и черния пипер.
Изчакайте около 15 минути, след като сместа кипне - докато рибата омекне. Извадете рибата с решетъчна лъжица и я обезкостете.
През това време върнете бульона на котлона и добавете доматите, виното и ориза.
Когато оризът се свари, добавете обезкостената риба. Поднесете чорбата с пресен магданоз и оцет на вкус.
Още рецепти с риба, които да приготвите тъкмо днес, на Никулден, може да прочетете в Kulinar.bg
Честит празник на всички!
2 | 0 |