Всички знаем колко е полезна рибата, затова днес ще ви предложим рецепта за тако с риба. То се приготвя лесно и е изключително вкусно. Ето как да си направите тако с риба вкъщи:
Необходими продукти:
3 с. л. зехтин
сок от 1 лайм
2 ч. л. чили на прах
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. червен лют пипер
700 гр. бяла риба
1/2 с. л. олио
сол
черен пипер
8 бр. тако черупки или тортили
1 авокадо, нарязано на кубчета
резени лайм
сметана, за украса
За салатата:
1/4 ч. майонеза
2 с. л. сок от лайм
2 с. л. кориандър
1 с. л. мед
2 ч. нарязано зеле
1 ч. царевица
1 малка люта чушка, нарязана
Начин на приготвяне:
В средно голяма купа разбъркайте зехтина, лимоновия сок, чилито на прах, кимиона и лютия червен пипер.
Сложете рибата в купата и я оставете за около 15 минути, за да се маринова.
Междувременно, направете салатата: В голяма купа смесете майонезата, лимоновия сок, кориандъра и меда. Добавете зелето, царевицата и лютата чушка. Подправете със сол и черен пипер.
Вземете един тиган и загрейте олиото в него. Извадете рибата от марината и запържете всяко парче риба по около 5 минути.
Сглобете такосите: Сложете парче риба в тако черупките, сложете авокадо, лайм, малко от салатата и гарнирайте със сметана.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |