Това е едно изключително вкусно ястие, което се приготвя за 30 минути. То съдържа пиле, кашу, зеленчуци и ориз от карфиол. Освен това е много по-здравословно, отколкото предполагате. Вижте рецептата:
Нужни продукти:
- 1 глава карфиол
- 1 супена лъжица зехтин
- сол
- ¼ чаша сладък чили сос
- 3 супени лъжици соев сос
- 1 скилидка чесън
- сокът от 1 лимон
- 1 супена лъжица сусамово олио
- 2 червени чушки, нарязани
- 1 голяма тиквичка, нарязана на кръгчета
- 1 килограм пилешки гърди, нарязани на кубчета
- ½ чаша сурово кашу
Начин на приготвяне:
Сложете карфиола в кухненския робот, пуснете го и го спрете чак, когато заприлича на ориз.
След това изсипете ориза от карфиол в един тиган, в който сте сложили зехтина и поръсете със сол. Оставете го за около 5 минути и го свалете от котлона.
В средно голяма купа изсипете чили соса, соевия сос чесъна и лимоновия сок.
Изсипете сусамовото олио в тигана и включете котлона на средно висока температура. Добавете чушките и тиквичките и варете около 3 минути, след което добавете пилешкото месо. Оставете го на котлона, докато месото стане златисто.
След това прибавете и кашуто и разбъркайте.
Сервирайте като направите подложка от ориза и отгоре поставите останалата част от ястието.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |