Чаудър е вид супа, която се сгъстява с брашно и е по-кремообразна от обикновената супа. В студените сезони супата е най-подходящото ястие, а днес ще ви предложим рецепта за чаудър със зеле.
Необходими продукти:
4 с. л. масло
500 гр. наденица, нарязана на тънки кръгчета
1 средно голяма глава лук, нарязан
2 моркова, нарязани на тънко
1 стрък целина, нарязана на тънко
сол
черен пипер
3 с. л. брашно
4 ч. пилешки бульон
4 ч. нарязано зеле
3 големи картофа, обелени и нарязани
1/3 ч. сметана
2 с. л. нарязан копър
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера разтопете 1 супена лъжица масло. Добавете наденицата и гответе около 4 минути. С помощта на решетъчна лъжица извадете колбаса от тенджерата в чиния. Избършете тенджерата.
Добавете останалите 3 супени лъжици масло, лука, моркова и целината към тенджерата и подправете със сол и черен пипер. Гответе, като разбърквате от време на време, докато омекнат, за около 7 минути. Добавете брашното и гответе, разбърквайки, още 1 минута.
Добавете бульона и разбърквайте. Добавете зелето и картофите и оставете да заври, след това намалете огъня до средно-слаб и оставете да къкри, разбърквайки няколко пъти, докато картофите просто омекнат, но не се разпадат, около 8 до 10 минути. Добавете колбаса в тенджерата.
Внимателно добавете сметаната и копъра. Подправете със сол и черен пипер. Сервирайте гарнирано с още копър и черен пипер.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |