Рецепта за пържен карфиол

Рецепта за пържен карфиол
Chelsea Lupkin

Ето как да си приготвите корейски пържен карфиол вкъщи. 

Необходими продукти:

1/2 ч. брашно

1/2 ч. царевично нишесте

1 ч.л. бакпулвер

1 ч. студена вода

1 яйце, разбито

сол

1 глава карфиол

олио за пържене

1/3 ч. чили сос с чесън

2 супени лъжици соев сос

3 супени лъжици кафява захар

2 ч.л. сусамово масло

1 ч.л. настърган джинджифил

2 супени лъжици сусам

Начин на приготвяне:

В голяма купа разбъркайте брашното, царевичното нишесте и бакпулвера. Добавете студената вода, яйцето и 1 чаена лъжичка сол и разбъркайте, за да ги комбинирате. 

В голям тиган на средна температура загрейте олиото. Овъргаляйте карфиола в сместа, докато се покрие напълно. Сложете карфиола в тигана и пържете, докато стане златист на цвят. Когато е готов, го извадете върху кухненска хартия, за да се изцеди от мазнината. 

В средно голяма купа разбъркайте заедно чили соса, соевия сос, кафявата захар, сусамовото масло и джинджифила. Поръсете със сусамовите семена и сервирайте. 

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Преди Коледа две блондинки отишли в гората. Ще търсят елха за празника. Търсили, търсили. Обикаляли, обикаляли. Накрая грохнали от умора. Едната блондинка казала: -Виж какво, муцка. Омръзна ми да...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
В един конфликт между сърцето и мозъка, следвайте сърцето си.
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти