Вдъхновеното използване на обичайни продукти води до вкусни и ефектни резултати. Така в тази рецепта от кори за баница се получават фини хрупкави "сандвичи" с богата плънка.
Необходими продукти за 8 броя:
3 кори за баница
2 с. л. масло
1 щипка риган
1 скилидка чесън, пресована
за пълнежа:
200 г шунка
200 г крем-сирене
за пълнежа с авокадо:
1 меко авокадо
1 с. л. лимонов сок
1 скилидка чесън, пасирана
1 с. л. заквасена сметана
1 зелена чушка
за декорация:
1 червена чушка
½ краставица
Начин на приготвяне:
Маслото се стопява с ригана и чесъна. Две от корите се намазват с четка с чесновото масло. Слагат се една върху друга, най-отгоре се поставя ненамазаната кора. Притискат се добре. Нарязват се на квадрати със страна 10 см, а всеки квадрат се срязва по диагонал на 2 триъгълника.
Тавичка за печене се обръща с дъното нагоре. Отгоре се поставя хартия за печене и се подреждат триъгълниците. Намазват се с останалото ароматно масло. Покриват се с друг лист хартия за печене. Отгоре се поставя друга тавичка с тежест и се слагат за 10 - 15 мин. в загрята фурна на 160° С.
Шунката се нарязва на триъгълници с размерите на триъгълниците от кори за баница. За пълнежа с авокадо плодът се обелва и се намачква с вилица заедно с чесъна, сметаната, сол и лимонов сок на вкус. Добавя се нарязаната на ситно зелена чушка.
Подреждат се по 3 триъгълника от кори, които се слепват последователно с разбитите крем-сирене и пастет от авокадо, като между средната и горната кора се слага и резен шунка. Отгоре кулите се гарнират с авокадо, резени краставица и червена чушка.
2 | 0 |