10 грешки, които правите при премахване на грима вечер

До болка познати и вредни!

10 грешки, които правите при премахване на грима вечер

На мнозина от вас измиването на лицето от грима сигурно им се струва най-лесната част от ежедневните грижи за красота. Истината обаче е, че почистващите продукти, които използвате за лице могат да провалят всяко ваше намерение да се чувствате красива и с перфектна кожа.

Неправилно подбраният от вас продукт може да предизвика цял списък от кожни проблеми, които включват суха и раздразнена кожа, неприятно акне, омазняване и дори разширяване на порите на лицето.

За да избегнете всички тези "екстри” сме ви подготвили 10 от най-разпространените грешки, които се допускат при премахване на грима вечер.

1. Избирате грешен продукт
Избраният от вас продукт трябва да е в състояние да премахне напълно мръсотията, която сте натрупали върху лицето си през деня заедно с грима, нанесен рано сутринта. Намерете този продукт, който само чрез едно нанасяне върху лицето премахва всичко наслоено върху него. След като го измиете, кожата ви трябва да е свежа и без каквито и да е било следи от зачервяване. Приключвайте всеки път почистването на лицето с памучен тампон, напоен с розова вода! По този начин ще изчистите и някое пропуснато досега местенце.

2. Прекалявате с почистването на кожата
В стремежа си да измиете хубаво кожата на лицето си сте склонни да повторите процедурата по измиване 2 или дори 3 пъти. Необходимо е да се освободите от този вреден навик, защото по този начин можете да нанесете сериозни вреди върху кожата на лицето. Вероятността да получите раздразнение е изключително голяма. Същевременно с това нарушавате и естественото омазняване без значение дали продуктът, който ползвате е с нормално pH. В случай, че имате усещането за натрупана мръсотия по кожата – изплаквайте само с хладка вода.

10 грешки, които правите при премахване на грима вечер

3. Използвате грешна температура на водата
Съществува много погрешно схващане по отношение на температурата, която трябва да се използва при измиването кожата на лицето. Мнозина смятат, че горещата вода разширява порите, а студената ги свива. Реалността е, че порите не разполагат с мускули, за да се отварят и затварят. Истината е, че ако използвате твърде топла вода за измиване на лицето премахвате естественото омазняване от нея, което ще доведе до прекомерното ѝ изсушаване или допълнително омазняване с производството на себум.
Най-добрият начин да почистите лицето си ефективно и без странични ефекти е да използвате хладка вода!

4. Ексфолирате твърде често кожата на лицето
Ексфолирането е здравословна практика, благодарение на която отстранявате мъртвите кожни клетки, но трябва да се придържате към умереност и баланс. Специалистите съветват да използвате домашно приготвени ексфолианти максимум 2 пъти седмично и то в случай, че страдате от смесен или мазен тип кожа.

5. Не изплаквате достатъчно добре кожата
При измиване на кожата от грима и нанесения по нея продукт е необходимо непосредствено след това внимателно да я изплакнете, така че да не оставите части от препарата по лицето си. Най-трудните зони, които всеки път трябва да проверявате изключително обстойно е зоната около брадичката, линията между косата и лицето и носа.

6. Използвате неподходящи за почистване продукти
Миенето със сапун или друг измивен препарат са крайно неподходящи за  премахване на грима. Използвайте натурални измивни гелове или медицинска козметика, чийто продукти са с неутрално pH. Използването на всякакъв друг продукт може да доведе до алергия, дразнене, сухота и дори лишеи по кожата.

7. Подсушавате кожата с хавлиена кърпа
Изключително често явление е да използвате кърпата не като средство за попиване на излишната вода от кожата, но като метод хубаво и старателно да я изтъркате с цел да е суха. Голяма грешка! На първо място трябва да използвате за лицето си кърпа, която ползвате само вие и то само за лице. На второ място е необходимо само леко да попиете излишната вода без да се получава излишно търкане, защото по този начин преждевременно ще състарите и увредите кожата на лицето си. Лично аз никога не подсушавам лицето си след измиване.

8. Неправилно хидратиране на кожата
За да увеличите максимално усвояването на нанесения от вас хидратиращ крем върху кожата е необходимо да го нанасяте веднага след самото почистване на лицето. Изчакайте кожата ви да е напълно сухи след това нанесете използвания от вас крем. Дозирайте правилно нанесения от вас крем – никога не слагайте твърде много с надеждата, че ще попие!

9. Не давате достатъчно пари за качествена козметика
Имайте предвид, че спестените пари от козметика и измивни продукти се пише на ваш гръб! Колкото по-евтина и нискокачествена е тя, толкова по-бързо и сигурно ще съсипете кожата на лицето си.

10. Страхувате се да нанасяте естествени масла върху кожата си
Най-разпространеното и погрешно схващане е, че нанасянето на натурално масло ще направи кожата лъскава и мръсна! Съществуват редица масла, благодарение на които ще можете да почистите грима от кожата си и същевременно с това да я подхраните без да нарушите нормалното pH. Едно от многобройните видове масла е кокоса – не лишавайте кожата си от него!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay