10 нестандартни признаци за сериозни здравословни проблеми

10 нестандартни признаци за сериозни здравословни проблеми

Има много очевидни признаци на сериозни здравословни проблеми, които всички знаят - като изтръпване на ръката, показващо възможен инсулт, или болка в гърдите е показателен знак за инфаркт. Всяко сериозно състояние идва със сходни в лицето си симптоми, това не винаги е така. Всъщност много проблеми се крият в полезрението чрез съвсем обикновени симптоми, които сме склонни да отпишем като друга неудобна част от стареенето. За да ви помогнем да бъдете в безопасност, вместо да съжалявате, ние закръглихме фините необясними телесни промени, които биха могли да показват нещо по-голямо и по-сериозно.

Лош дъх


Това е наистина неприятно, но често се налага да имаме малко прекалено много чесън на вечеря или напомняне, че трябва да сме по-бдителни по отношение на хигиената в устата. Зъболекарите твърдят, че това може да е знак за сериозно здравословно състояние.
Неприятен дъх, който не се маха, дори след като използвате четка и паста, може да бъде причинен от неща като диабет, увреден черен дроб и бъбречни заболявания. Не забравяйте да посетите своя зъболекар, за да изключите сериозните причини.


Вкус на метал в устата


Ето една страшна статистика: 90 процента от възрастните с бъбречни заболявания не знаят, че ги имат. Това е, защото "симптоми на заболяване на бъбреците могат да бъдат леки и лесни се игнорират. Натрупването на токсини в организма също може да причини промени във вкуса.


Подуване


Когато бъбреците действат правилно, те отстраняват ненужната вода от тялото. Но когато те не могат да работят добре, тази течност остава във вашата система и няма къде да отидете. "Течността, която бъбреците не могат да отстранят, може да остане в тъканите, поради което друг признак на бъбречно заболяване е отока на части от тялото.

Често уриниране


Постоянно нуждата от използване на тоалетната със сигурност е неудобство, но това не е нещо, за което тичаме при лекаря си. Честото ходене до тоалетна може да е признак на диабет. Ако не се лекува, диабетът може да доведе до проблеми с множество органи, включително проблеми с нервите, бъбреците , кръвоносните съдове и инфекции. Така че, ако ви се налага да ходите до тоалетна повече от нормалното, кажете го на лекаря си.

Устойчиви главоболия


Почти половината възрастни изпитват главоболие; така че не е изненада, че те може да не разберат, че имат  симптом на по-сериозен проблем, като мозъчен удар. Постоянното главоболие, особено когато е придружено от повръщане, гадене и визуални промени,  може да бъде предупреждение за предстоящ инсулт.

Паническа атака


Това не само е опасно за психичното здраве, но е и потенциален физически риск, тъй като паническите атаки и други проблеми, свързани със стреса,  могат да бъдат признаци на сърдечни проблеми.
"Въпреки че болката в гърдите и усещането за стягане са често срещани и очевидни симптоми на коронарна болест , може да има по-малко очевидни симптоми", обяснява д-р Каролин Дийн. Сред тези по-малко очевидни симптоми са паника, тревожност и стрес, всички от които причиняват болка в гърдите, която може да не разпознаете като свързана със сърцето и следователно може да не лекувате спешно.

Хълцането


За жените симптомите на инсулта често са едва разбираеми, и един от тях е хълцането. Разбира се, няма нужда да се паникьосвате само при хълцане, но ако усетите други симптоми като болка по лицето, задух, гадене и обща  слабост, време е да отидете на лекар.

Двойно виждане


Новопоявилото се двойно виждане  "понякога може да бъде знакът за мозъчна аневризма. Така че, ако виждате двойно, трябва незабавно да бъдете прегледани от лекар.


Скованост на врата


Болките в шията и  врата могат да бъдат причинени от грип или други безобидни вируси, но екстремната болка във врата трябва да се приема сериозно, тъй като може да е признак на менингит . Тази инфекция на мембраните, покриваща мозъка и гръбначния мозък, може да причини болка в шията, което прави спускането на брадичката към гърдите ви трудно или невъзможно. Ако става въпрос за менингит, липсата на лечение може да доведе до трайно неврологично увреждане или дори до смърт, така че не забравяйте да не пренебрегвате болката.

Кашлица


ХОББ е група от белодробни заболявания, които трудно се откриват в началото. Всъщност кашлицата - заедно със стягане в гърдите и задух често се развиват преди диагнозата. Ако се появи необяснима кашлица, която не отшумява, насрочете час при Вашия лекар.

Автор: Десислава Михалева

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay