11 брилянтни заместители на яйца, подходящи за веган десертите

11 брилянтни заместители на яйца, подходящи за веган десертите

Печенето без яйца не е толкова трудно, колкото си мислите. След като разберете каква е работата на яйцето в една рецепта, можете да определите най-добрия заместител. И познайте какво, ще се окажете с еднакво вкусно печиво, подходящо както за вегани, така и за всички останали. 

Замяната на яйца с растителни храни не само намалява количеството на холестерола, наситените мазнини и животинските протеини, но също така увеличава количеството фибри, антиоксиданти, витамини, минерали и фитохимикали [растителни химикали], което е страхотно. 

Яйцата служат като "лепило" в повечето рецепти. Най-добрият начин да изберете най-подходящия заместител е проба- грешка. Опитайте всички заместители на яйца, които ще ви предложим и изберете този, който ви допада най-много. 

Независимо дали сте вегани или просто са ви свършили яйцата, ще ви предложим най-добрите заместители на яйца: 

1. Пюре от авокадо

Четвърт чаша пюре от авокадо е чудесен заместител на яйце в печени изделия, където може да замести и маслото. Единственият недостатък: В крайна сметка може да видите няколко зелени парчета в готовия си продукт.

2. Ленено семе и чиа

Разбъркайте супена лъжица смлени ленени семена или чиа с три супени лъжици вода. След това оставете сместа настрана, за да може водата да попие и да се надигне. Използвайте новото си веганско "яйце", за да печете или сгъстявате сосове.

3. Мътеница или бадемово мляко

Четвърт чаша мътеница е чудесен заместител на яйцата, но това е подходящо само за вегетарианци. Веганите могат да използват бадемово мляко с малко лимонов сок. Използвайте четвърт чаша бадемово мляко и няколко капки лимон, което добавя тръпчивост и плътност.

4. Бананово пюре

Бананите са като авокадо, тъй като поглеждате встрани за пет минути и те внезапно са узрели. Това е моментът, в който искате да се възползвате от умението им да заменят яйцата, като използвате по една четвърт чаша, вместо всяко яйце. Бананите са чудесни за всички печени изделия. 

5. Ядково масло

Оказва се, че ядковото масло е доста добър заместител на яйцата. Добавете малко течност като вода или бадемово мляко към три супени лъжици ядково масло. Използвайте го като алтернатива в рецепти, които изискват вкус на ядки като бисквитки или торта.

6. Аквафаба 

Следващият път, когато готвите и рецептата изисква изцеден и изплакнат консервиран нахут, запазете течността, която се нарича аквафаба и има подобна текстура на суровите белтъци. Също така е идеален заместител на яйцата, ако рецептата изисква белтъци на сняг. 

7. Веганско яйце на прах

На пазара има различни заместители на яйца на прах. Те се разбиват с малко вода и готово- имате веганско яйце!

8. Ябълково пюре

Имате малко дете вкъщи? Тогава определено е добре да имате под ръка ябълково пюре. Всичко, от което се нуждаете, е четвърт чаша от него, за да заместите яйце. 

9. Тофу

Пасирайте една четвърт чаша тофу до равномерна консистенция, която след това можете да използвате във всякакъв вид печени изделия. 

10. Арарут на прах

Този заместител на яйцето е подходящ за супи, сосове, яхнии и т.н., но не и за сладкиши, тъй като не се надига. 

11. Сода за хляб и оцет

Тези две неща реагират и могат да послужат като набухвател. Това е добър вариант за хляб, торти, сладкиши и т.н. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay