12 храни за всеки здравословен проблем

Ето коя храна за кой проблем помага

12 храни за всеки здравословен проблем

Не е тайна, че много храни могат да предизвикат здравословен проблем и да ви карат да се чувствате зле, но и обратната страна е вярна: правилните храни могат да бъдат тайни оръжия за лечение на всякакви здравословни проблеми. Храната винаги е първата стъпка. Храната има положителното въздействие на лекарствата, само че без странични ефекти. Проверете лечебните свойства на различните храни.

Болезнен ПМС

1. Ленено семе: Две супени лъжици ленено семе дневно, добавено в мюсли или смуути, например, може да намали възпалението, което често е причина за спазмите.

2. Сьомга: Тази риба е друга противовъзпалителна звезда. Една порция три пъти седмично може дори да облекчи напрежението в гърдите.

3. Яйца: Яйцата са чудесен източник на витамини D, B6 и Е, които спомагат за облекчаване на симптомите на ПМС.

Подуване на корема

4. Магданоз: Нарежете и добавете магданоза в салата или супа, за да направите корема си по-плосък. Магданозът предотвратява задържането на вода.

5. Папая: Съдържа папаин- ензим, който разгражда храните, които запушват червата. Сурова папая, нарязана на кубчета, е най-лесния начин да облекчите червата си.

6. Зърнени храни: Добавете тези фибри към вашата диета, за да поддържате работата на храносмилателната система. Но не трябва да прекалявате с количеството, защото твърде много зърнени храни увеличават подуването.

Главоболие

7. Сок от кисели краставички: Премахнете главоболието от махмурлук, като изпиете 1/4 чаша от това народно лекарство.

8. Диня: Дехидратацията е една от най-често срещаните причини за главоболие. Този страхотен плод, богат на вода може да ви помогне да се справите с главоболието.

9. Зелени, листни зеленчуци: Още една причина да ядете така полезния спанак. Проучванията показват, че магнезий намалява симптомите на мигрена.

Хронична умора

10. Киноа: Желязото е отговорно за нивата на енергия. Една чаша киноа съдържа 15% от препоръчителната дневна доза желязо.

11. Кокосово масло: Добавете малко кокосово мляко към кафето си. Мастните киселини забавят усвояването на кофеина, което помага да имате енергия по-дълго.

12. Сок от череши: Естественият мелатонин, който се съдържа в плодовете подобрява качеството на съня, така че изпийте една чаша преди лягане.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay