Има една поговорка, че любовта на мъжа минава през стомаха. Кулинарните умения са важни за всички- хората, които живеят сами, родителите, жените. Обаче има много хора, които се страхуват от готвенето и мислят, че е изключително трудно. Днес ще ви дадем 15 съвета за готвене, които ще ви направят звезди в кухнята и ще докажат, че готвенето не е толкова трудно.
1. Лесен начин за белене на чесън
За да обелите чесъна лесно, сложете цялата глава в микровълновата за 20 секунди. Когато извадите чесъна, обелките ще се махнат много лесно.
2. Правилният начин за белене на джинджифил
Използвайте лъжица, за да обелите корена от джинджифил.
3. Печете риба на скара върху резени лимон
Рибата лесно залепва върху скарата и лесно може да се разпадне, затова просто сложете рибата да се пече върху резени лимон. Лимонът ще прибави вкус и аромат.
4. Как да подгреете пица
Стоплената пица никога не е толкова вкусна, колкото прясно изпечената. Но ако ще подгрявате пицата, поставете и чаша вода в микровълновата, заедно с пицата. Това предотвратява изсъхването на пицата.
5. Използвайте 2 чинии, за да нарежете чери доматите
Ако ще правите салата и трябва да нарежете цял куп чери домати на половинки, просто ги сложете между 2 чинии и ги разрежете с помощта на нож.
6. Замразете лука, за да предотвратите сълзите по време на рязането му
Замразяването на лука забавя освобождаването на полуразтворими химикали, причиняващи сълзи.
7. Различните видове чай трябва да се приготвят при различни температури за различна продължителност
8. Увийте дръжките на бананите с фолио, за да останат свежи
Увийте прозрачно фолио около дръжките на бананите. Това ще ги запази свежи по-дълго време.
9. Използвайте счупената черупка от яйце, за да премахнете малки парченца от черупката
10. Как да печете по-сочно месо
Месото изсъхва, докато се пече. Затова сложете едно кубче лед върху месото. Така то ще остане по-сочно.
11. Използвайте кухненски ножици за бързо рязане на пиле
12. Използвайте подложка, за да извадите лесно сладкиша от тавата
Сложете лист хартия за печене или фолио в тавата. След това изсипете готовата смес. Когато изпечете сладкиша, ще можете лесно да го извадите от тавата, без да се счупи.
13. Ако препечете пуйката, залейте я с пилешки бульон
Топлият пилешки бульон ще направи препеченото месо по-меко и крехко.
14. За да изстудите напитка бързо, увийте я в мокра салфетка и я сложете във фризера
15. Когато съхранявате сладки, сложете резен ябълка в купата със сладки, за да останат меки
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 1 |